Cofco Guangxi

Afvalwater afkomstig van de productie van bio-ethanol is een extra bron van groene energie

Cofco is een toonaangevende groep die zich bezighoudt met de import en export van graan, oliën en voedingsmiddelen. Het is een van de grootste producenten van voedingsmiddelen in China. De divisie Guangxi Cofco Bio-energy Ltd produceert ethanol uit cassave. Hierbij ontstaat afvalwater met een hoge concentratie aan organische verontreinigende stoffen.

Paques hielp bij het bedenken van een totaaloplossing voor de behandeling van afvalwater, inclusief voorbehandeling, anaerobe behandeling, secundaire behandeling met en zonder zuurstof en reiniging. Paques installeerde twee BIOPAQ®IC-bioreactoren met een inhoud van elk 3400 m3om de operationele kosten te verlagen en om energie op te wekken met het biogas uit de afvalwaterbehandeling. Toen COFCO de capaciteit uitbreidde, installeerde Paques ook een BIOPAQ®AFR met een inhoud van 28.000 m3. Hiermee kan het bedrijf het hele distillaat behandelen, inclusief de vaste stoffen.

De afvalwaterbehandeling trok de aandacht van de Environmental Protection Administration. Het project bevindt zich in het toeristisch gebied Beihai en is een nationaal demonstratieproject geworden voor de productie van biobrandstof uit non-food gewassen.