Angel Yeast

Energiezuinige verwijdering van ammonia met kleine voetafdruk

Angel Yeast Company Ltd. is een wereldwijd toonaangevend industrieel bedrijf in China dat al meer dan 24 jaar gespecialiseerd is in de productie van gist en van gist afgeleide producten. Angel Yeast (Binzhou) Co., Ltd. is een van de fabrieken in Binzhou, in de provincie Shandong, en produceert voornamelijk verse gist.

De ammoniumconcentratie in het effluent na anaerobe-aerobe behandeling fluctueert tussen 300 en 800 mg/l. Dit leidt tot een hoge stikstofbelasting en operationele problemen. Bovendien heeft de fabriek maar beperkte ruimte beschikbaar. Daarom werd in september 2009 ANAMMOX®-proces geïmplementeerd voor de behandeling van het ammoniumrijke afvalwater.

Voor de eerste toepassing van ANAMMOX® bij de behandeling van afvalwater afkomstig van gist werd een 500 m3 ANAMMOX®-reactor gebruikt in plaats van de 10.000 m3 voor het conventionele A/O-proces. De reactor werkt gestaag onder de ammoniumbelasting van 2 kgNH4-N/m3/d, tot nu toe de hoogste slibbelasting voor een ANAMMOX®-reactor op industriële schaal, en dat is veel hoger dan bij het conventionele proces.